Friday, January 17, 2020

SHORT QUESTIONS OF BROTHERHOOD BY OCTAVIO PAZ





1. Who is the poet of the poem Brotherhood? Answer:  Octavio Paz is the poet of the poem Brotherhood. 


2. To whom has the poet dedicated this poem? 
Answer:  The poet dedicated this poem to Claudius Ptolemy, an astronomer and mathematician of 1st century. 


3. What kind of poem is it? 
Answer:  It is philosophic as well as a symbolic poem. 


4. When was this poem  published and where? 
Answer:  This poem was published in 1987 in “Octavio Paz: Collected Poems”. 


5. What is the real name of this poem? 
Answer:  The real name of this poem is Harmandad. 


6. In which language was it actually written? 
Answer:  This poem was written in Mexican language. 


7. Who translated this poem into English? 
Answer:  Elliot Weinberger translated this poem into English. 


8. What does the word ‘night’ refer? 
Answer:   The word ‘night’ refers to the life after death. In another sense, it may mean the vast universe. 


9. “I too am written”—Who is ‘I’ here? 
Answer:  Here ‘I’ refers to the poet Octavio Paz himself. 


10.“Someone spells me out”—Who is ‘someone’?  Whom does he spell out and when?
Answer:  Here ‘someone’ refers to the reader of poet’s poetries. The reader spells out the poet when he reads poet’s poetries.
 

11. What do the stars write? 
Answer:   The stars write the secret origin of the universe and man’s position in this universe. 


12. What is poet’s reaction when he realizes that his life is very short? 
Answer:  When the poet realizes that his life is very short, he does not give up hope. 

1 comment:

  1. I'm feeling inspired and excited about the endless possibilities ahead!Highly recommend this auto clicker for its flawless performance and customization options.

    ReplyDelete